Så jobbar en hudterapeut

08 oktober 2020
Matilda Olsson
Så jobbar en hudterapeut

En hudterapeut är som namnet antyder en person som vårdar andra människors hud. Det är vanligt att man arbetar både med befintliga problem så som acne och andra ojämnheter och med förebyggande behandlingar så som skönhetsvård. Allra vanligast är det att man som hudterapeut arbetar med att göra behandlingar för ansiktet.

Dessa behandlingar innebär oftast att man börjar med att analysera ansiktet och avgöra vilken typ av behandling som är mest lämplig för personen ifråga. Vanliga behandlingar är bland annat ansiktsmassage, rengöring av huden där man utför peeling och avslutar med ansiktsmasker och hudkrämer.

Behandlingar

De behandlingar som inte är i syfte att behandla ett problem, utan enbart i skönhetssyfte, kan handla om allt från att göra djuprengöringar till att behandla med fillers. Fillers är en sorts gel som man injicerar i huden i syfte att göra den mer slät, fylla ut rynkor, göra ens ansiktsdrag mer markerade eller för att ta bort ärr. Det finns med andra ord många användningsområden för detta och som hudterapeut är det ens uppgift att tillsammans med kunden bestämma vilken behandling som är mest lämplig. För att få använda fillers behöver man ha en utbildning, vilket man till exempel kan få här https://www.lakarnasestetiskaskola.se/vara-utbildningar/filler.

Som hudterapeut jobbar man också mycket med rådgivning till kunderna. Man behöver ha stor kunskap om olika produkter vilket innebär att man ständigt får uppdatera sina kunskaper när det kommer ut nyheter på marknaden. Därför är det viktigt att man har ett genuint intresse för hudvård och är beredd att vidareutbilda sig kontinuerligt, allt för att kunna erbjuda sina kunder det bästa. Många hudterapeuter väljer därför att utbilda sig även inom kosmetiska tatueringar eller nagelvård till exempel. En utbildning till hudterapeut ligger vanligtvis på runt ett år, alternativt att man ansöker om att få gå som lärling under en period hos en erfaren hudterapeut.

Fler nyheter