Vårda huden

29 oktober 2019
admin

Nu när vintern och kylan sakta men säkert kryper sig på är det viktigt att ta hand om sin hud. Händerna och ansiktet är speciellt utsatta områden och man blir väldigt lätt torr och fnasig. Det är inte så trevligt att gå runt med torrfläckar i ansiktet och beröring med torra händer blir långt ifrån så behaglig som den hade kunnat varit om händerna istället hade varit mjuka.

Många tycker om att skölja av ansiktet eller rent av duscha innan man går ut på morgonen, men detta är inte bra för huden under de kalla och torra månaderna på året. Istället kan man ta en bomullsrondell med lite kallt vatten och badda ögonen med för att få bort sömngrus och känna sig lite piggare. Efter det kan det vara bra att smörja med en ögonkräm och det är också väldigt härligt att spraya en återfuktande facemist i ansiktet.

Händerna är det däremot väldigt viktigt att man tvättar, speciellt efter toalettbesök, vilket gör att händerna är väldigt utsatta den här tiden på året. Då är det viktigt att man tar hand om dom på bästa sätt. Se till att alltid ha med en handkräm och smörj under hela dagen. För att få extra lena och mjuka händer kan man smörja dem rikligt med en fet kräm innan man ska gå och lägga sig, för ett ännu bättre resultat kan man även ta på sig bomullsvantar efter att man har smort in händerna. De här tipsen är bra för att ta hand om sina händer men det allra viktigaste är att investera i ett par bra handskar, det håller dina händer varma och skyddade hela vintern. 

Sök upp en bra handskaffär som har produkter av hög kvalitet. Då kommer dina händer att må så mycket bättre och hålla sig mjuka och lena året om. Ett par snygga handskar är inte bara bra för händerna utan kan även vara något som höjer din outfit.

Fler nyheter