Belöna dig själv med ett besök på spa i Dalarna

08 juni 2021
mikael_barani

Allt fler har under det senaste decenniet upptäckt att det finns mer till detta med att leva än att jobba. Att köra sina 40 timmar i veckan, om inte mer, och sedan komma hem och knappt orka vara med sina nära och kära – det är inte någon naturlag.

Fenomen som minimalism och essentialism har blivit allt mer uppmärksammade under denna period. Det handlar om att till olika grad skala ned alla måsten och alla vanor i livet som kräver att man arbetar så mycket som man oftast gör.
Istället kan man fokusera på att bygga relationer – både med andra och sig själv.

Din relation med dig själv

För många gånger kan vi glömma bort att vår inre dialog är en relation med oss själva. Samma sak gäller hur vi ser till att röra på kroppen och vad vi stoppar i oss. 

En intressant övning är att se sig själv utifrån och tänka att man är en annan person som du dock har ansvar för – nästan som ett barn.

Många kommer säkert att upptäcka att vi kunde göra långt mycket bättre ifrån oss när det kommer till att ta hand om detta ”barn”, oss själva.

Det handlar om att hitta balansen mellan att ställa realistiska krav och samtidigt se till att man har möjlighet till vila och återhämtning. Det är då man kan utvecklas på ett mer optimerat sätt.

Se därför till att skapa planer som du också strävar efter att förverkliga. Varva detta med att unna dig själv belöningar, som att gå på spa i Dalarna och bara låta all stress och oro rinna av dig.

På det sätter ser du till att relationen med dig själv blir en långvarig och utvecklande sådan. Du ska trots allt umgås med dig själv under hela detta liv. Det är också denna relation som ligger i grunden till alla andra relationer i livet.

Fler nyheter