Botox för hälsa och skönhet i Malmö

18 maj 2022
jonas_olsson

editorial

Botox klingar säkert i många öron som ett skönhetsmedel, och det med all rätt. Men vad många inte vet är att det även kan ha en hälsobringande effekt. Det används bland annat för att lindra attacker vid kronisk migrän och det är många som behandlas med botox i Malmö bland annat.

Genom att botox har en muskelavslappnande effekt är det ett bra medel att ta till i kampen mot ovälkomna spänningar. Injicering med botox har visat sig vara effektivt mot kronisk migrän. Injiceras det däremot i urinblåsans vägg kommer det att förhindra läckage. 


Botox har flera användningsområden 

Det finns fler områden där botox kan användas när det gäller att lindra besvär. Tack vare att det är ett ingrepp som sker utan att man behöver anlita kirurg har det blivit mycket populärt. Vill man ha behandling kan det vara mot spänningar i käkmuskeln. 

Dessa spänningar man bär omkring på i käkens regioner kan i sin tur orsaka andra besvär. Om inte direkt tandvärk så kan det gå högre upp och ge en otrevlig huvudvärk. Det är tack vare sin muskelavslappnande förmåga som användningen av botox verkar på så många områden.

 

botox

 

Vanliga områden man brukar behandla med botox

Det absolut mest populära användningsområden är ansiktet. Här siktar man in sig på de små rynkorna. Det blir ofta veck i pannan av att vi tänker och funderar mycket eller har bekymmer av något slag. Kråkfötterna runt ögonen kan även de få sig en omgång så att de syns mindre tydligt.  

Genom att lyfta ögonbrynen kan man få ögonen att se större ut. En behandling håller ett par tre månader. Som längst kan man räkna med fem månader. Sedan får man göra om det igen. Slutar man med behandlingarna kommer man se ut som man gjorde innan. Man åldras helt enkelt från hur det var innan behandlingarna. 

Fler nyheter