Bromsa åldrandet med Botox i Malmö

25 mars 2021
cecilia_olsson

Botox (eller Botoulinumtoxin som det egentligen heter) är ett läkemedel med egenskaper som kan hjälpa vid olika besvär såsom migrän, tandgnissel, spasticitet och överdrivna svettningar (Hyperhidros) mer flera. Det kan även används för att förbättra utseendet genom att det minskar rynkor och fina linjer i ansiktet. Mår man till exempel dåligt av att det hela tiden dyker upp nya linjer i ansiktet eller att man helt enkelt inte vill ha några tydliga ålderstecken så kan Botox vara en behjälplig produkt.

Till vem passar Botox i skönhetssyfte?

Botox passar den som upplever att man konstant ser trött, arg, eller ledsen ut på grund av linjer mellan ögonen (”arga rynkan”). Det är även en bra lösning för den som vill ta bort rynkor runt ögonen och/eller i pannan, samt kan vara ett alternativ för den som vill arbeta förebyggande för att förhindra rynkor från att uppstå. En väl utförd behandling ger ett naturligt resultat och ett ansikte som ser utvilat och fräscht ut.

Effekterna blir tydliga efter ungefär en vecka och förstärks sedan i upp till flera veckor efter behandlingen. Det är inga problem att återgå till normal aktivitet direkt efter en injektion, men man bör undvika hård träning det första dygnet. En Botox-behandling är inte något som ger ett permanent resultat, vill man behålla effekten är det därför rekommenderat att göra två till tre behandlingar per år. Hur länge effekten av behandlingen stannar är väldigt individuellt och kan variera mellan tre till sex månader. 

Pålitlig klinik i Malmö

Det är väldigt viktigt att alltid välja en klinik som har legitimerad sjukvårdspersonal som utför behandlingen med Botox. Är man till exempel intresserad av att göra Botox i Malmö så kan man besöka Clinic N.VY. Där arbetar kunnig och erfaren personal som alltid eftersträvar ett naturligt och vackert resultat. Vid en kostnadsfri konsultation kommer man fram till den bästa behandlingsplanen utifrån individens förväntningar och mål.

Fler nyheter