Second hand – för miljö, ekonomi och originalitet.

06 april 2020
patrick_pettersson

Vill du vara en miljöhjälte? Vill du hitta den där guldklimpen? Eller vill du helt enkelt få mer för pengarna? Om du känner igen dig i någon av situationerna bör du ta dig till en second hand-butik nästa gång du tänkt handla kläder. Att handla på second hand innebär, som översatt, att handla i andra hand. Begreppet rymmer allt från möbler till husgeråd, men det är framförallt kläder som uppmärksammas inom ämnet. Det har länge funnits människor som vill handla begagnat och idag ser vi att det fortfarande är populärt, om inte till och med en ökning av andrahandskonsumtionen.

 

Varför handla second hand?

Anledningarna till att handla begagnade saker är många. Dels bidrar du på så sätt inte till överkonsumtionen, och dessutom är det oftast en bra peng billigare än att köpa varan ny. Bortsett från att du som handlar second hand stöttar miljön och tar hand om din plånbok kan du också hitta riktiga guldklimpar och väldigt unika saker bland alla plagg och föremål. Självklart lämnas det in plagg som kommer från stora populära företag också, men letar du efter ett plagg som är eget och kanske ensamt i sitt slag så ska du leta second hand.

 

 

Jag vill sälja second hand, hur gör jag?

För att sälja varor i andra han kan du lämna in dem hos en second hand-butik som sköter försäljningen åt dig. Olika butiker har olika villkor som till exempel kan handla om hur stor del av försäljningspriset du får eller när du får betalt. Det räcker med en lätt sökning på internet för att hitta butiker som säljer second hand nära dig. Där kan du läsa mer om vilka villkor som gäller hos dem. Ett exempel för andra hands-försäljning i Stockholm är Judits Second Hand. Du kan läsa mer om den butiken här: https://www.judits.se/.

Fler nyheter