Syna din syn!

16 oktober 2019
admin

Börjar du kisa när du ska läsa vad som står på skyltar omkring dig? Behöver du hålla tidningen väldigt nära, eller tvärtom väldigt långt bort, mot vad du brukar? Har du ofta ont i huvudet? Dessa kan alla vara tecken på att din syn har försämrats. 

 

Vid misstanke om det bör du uppsöka en optiker och boka en synundersökning. Då kan du snabbt få svar på vad som är fel med synen och vilken hjälp som går att få. Du får till exempel veta om du är närsynt, översynt eller har astigmatism och om det fungerar med linser eller glasögon.

 

 

Optiker på hemmaplan

 

När någonting sakta och gradvis försämras, som synen, är det inte så lätt att lägga märke till det. Det är först när man får ett par bättre glas man inser hur dåligt man sett. Om man har ett synfel så sägs det att man skall fortsätta med synundersökningar regelbundet, helst varje år. Detta för att kunna upptäcka ifall synen har försämrats och man därmed behöver ändra styrkan i glasögonen eller linserna. Hitta därför en optiker som du känner att du trivs med och gärna en som finns nära dig, så blir det lättare att faktiskt genomföra de där undersökningarna varje år. Förslagsvis så finns Direkt optik om du letar efter en optiker i Södertälje.

 

Hitta rätt glasögon

 

Vissa vill ha linser och andra vill ha glasögon. De har bägge två både fördelar och nackdelar och dessa kan en optiker berätta mer om. Vid en del synfel kommer det inte att fungera med linser och då är det bara glasögon att välja på. Optikern kan även här råda dig om du bör ha enkelslipade eller progressiva glas. Du kan även få hjälp att prova ut bågar som passar just dig, alltså inte enbart själva styrkan i glasen utan vilka bågar som passar din ansiktsform.

Fler nyheter