Ungdomens källa är inte vatten

01 mars 2020
jonas_olsson

De mytomspunna historierna om ”ungdomens källa” är både många i antal och i år de har på nacken. Ungdomens källa, som enligt legenden ska vara en dam som orsakar mänsklig föryngring och förhindrar åldrande för alla som dricker eller badar i den, var på tal redan av Herodotus 400 år före Kristus. Juan Ponce de León, en spansk erövrare på 1400- och 1500-talet, sades ha funnit källan i Florida. Du behöver dock inte åka till Florida eller leta efter denna mystiska vattenkälla någon annanstans för att uppleva en föryngring. Du kan också göra ett så kallat trådlyft.

 

En modern och riskminimerande ansiktslyftning

Ett trådlyft är ungefär som en ansiktslyftning, med ett par fundamentala skillnader. Medan en ansiktslyftning är ett plastikkirurgiskt ingrepp där man med hjälp av operation går in och sträcker ansiktshuden bakåt för att reducera antalet rynkor i ansiktet, är inte trådlyft på något sätt en kirurgisk metod. Med trådlyft använder man istället i ansiktet nedbrytbara trådar som lyfter och stramar till huden i ansiktet för att reducera antalet rynkor och ge ansiktet ett yngre utseende. Denna metod har snabbt konkurrerat ut kirurgisk ansiktslyftning med anledning av att den är snabb, effektiv och utan någon särskild återhämtningsperiod.

 

 

Hållbara resultat

Har man genomfört ett trådlyft kan man förvänta sig att resultatet håller mellan ett till två år. Hur länge behandlingen är synlig och hur länge den håller beror även lite på hur du som patient tar hand om din kropp. Om du exempelvis röker, solar överdrivet mycket eller på annat sätt utsätter din hud för externa hot blir behandlingen naturligtvis inte lika effektiv som om du aktivt tar hand om din hud och ditt ansikte. Självklart är det enbart legitimerade läkare som får lov att genomföra denna typ av behandling. Har du frågor kring trådlyft är det med andra ord säkrast att konsultera en läkare. 

Fler nyheter