Vila upp dig på ett spa i Dalarna

02 mars 2021
jonas_olsson

Går det inte att undkomma stressen längre? Hinner den ikapp dig hur du än gör? Helgen är inte tillräcklig. Istället för att koppla av får du lägga tiden på städning och alla andra måsten. Stress är något många lever med det är inte nyttigt för kroppen. 

Ta en avkopplande helg och boka in dig på ett spa i Dalarna, som exempelvis detta: https://akerblads.se/. Där kan du slappna av och njuta av underbar lyx och avkoppling. Spa sägs vara en ren hälsokur för både kropp och själ. Spa står för “hälsan genom vattnet’’, så varför inte ge det en chans?

 

Vad är egentligen spa?

På ett spa finns det ofta olika saker. Det kan också variera från spa till spa. Ofta möts man av olika jacuzzis, men även bastu och annan avkoppling brukar finnas. Njut i jacuzzin, i det varma vattnet med bubblorna som masserar kroppen så skönt. 

Det går även på de flesta spa-avdelningar att beställa massage. Är detta något man gillar kanske man vill ta sin avkoppling till nästa nivå. En skön fotmassage medans du lyssnar på en ljudbok, eller ansiktsmassage med avkopplande musik. Är du ofta spänd kan det vara väldigt avslappnande.

 

Några nätter eller över dagen

När man går till ett spa väljer man själv hur många dagar men vill vara där. Vill man passa på att få några dagar helt bortkopplade från verkligheten är det en väldigt bra idea. Är det ett spa-hotell kan du hitta allt på en plats. Då ingår ofta spaet i hotellkostnaden. I annat fall kan man köpa till detta. 

Vill man bara dit över dagen är detta också okej. Varför inte åka en morgon eller förmiddag och sedan spendera hela dagen där med god mat och sköna behandlingar? Det kan aldrig bli för mycket när det handlar om avslappning. 

Fler nyheter