Handskar för både stil och funktion

07 september 2020
Lily Hansen

En höst- eller vinteroutfit utan ett par riktigt snygga handskar är ingen fulländad outfit. Det som en gång i tiden bara var ett praktiskt klädesplagg för att hålla fingrar och händer varma i kyliga temperaturer, har även blivit en trendig accessoar väl värd att lägga lite extra krut på.

Är du på jakt efter ett par klassiska svarta skinnhandskar att matcha till din nya snygga kappa? Eller vill du ha ett par knalligt rosa, gula eller kanske gröna för lite extra färgglädje i vintermörkret? Då ska du kika i en riktig handskaffär. I handskaffärer hittar du dels det bästa utbudet, men också handskar och vantar av riktigt bra kvalitet och bra material. 

 

Hur ska man tänka kring storlek?

Handskar behöver sitta bra för att dina händer och fingrar ska hålla sig varma. Har du ett par alltför trånga handskar riskerar du att bli kall och frysa, liksom om du har ett par som är alldeles för stora. 

Vid köp av skinnhandskar är det ofta en god idé att välja en storlek som känns lite för tajt. Detta eftersom skinn är ett material som lätt töjer sig vid användning. Är du osäker på vilken storlek du ska välja är det alltid bäst att gå till en fysisk butik och testa, snarare än att beställa på nätet. Då kan du prova olika storlekar och känna dig fram till vilken som passar bäst. 

 

 

Vantar eller handskar – vad ska man välja?

Det beror på vilken årstid du tänker använda dem, samt till vad. Handskar är i regel tunnare och passar därför bäst vid lindrigare temperaturer. Vantar är ofta lämpligare när det är riktigt kallt och/eller vid aktiviteter som till exempel skidåkning eller friluftsliv. 

Allra bäst är att ha både handskar och vantar i garderoben, för möjlighet att kunna välja kläder efter både väder, aktivitet och tillfälle. 

Fler nyheter